Δειτε πως ειναι ο Νο . 1 υψιστης σημασιας κρατουμενος των ΗΠΑ μετα απο 3 χρονια χωρις φυσικο φως [εικονες]

Μία φωτογραφία του Μπράντλεϊ Μάνινγκ – του ανθρώπου που ευθύνεται για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ (υπόθεση Wikileaks) – η οποία τον δείχνει να καταφτάνει στο Fort Meade του Μέριλαντ, όπου έλαβε χώρα την Τρίτη η πολύκροτη δίκη του, κάνει το γύρο του διαδικτύου, γεννώντας ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες κράτησής του.

Μέχρι και ο Τζιμ Ρόμπερτς, executive editor του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters εξέφρασε την έκπληξή του στο Twitter, συνοδεύοντας το σχόλιό του με τη φωτογραφία του κάτωχρου Μάνινγκ.

Ο 25χρονος αντιμετωπίζει το καθ' όλα ενυπόστατο ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης, εάν τελικά καταδικαστεί με την κατηγορία της προδοσίας και της υποβοήθησης του εχθρού.

Ο Μάνινγκ συνελήφθη στις 26 Μαΐου του 2010 στο Κουβέιτ και έκτοτε κρατείται έγκλειστος σε στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας (ναυτική βάση του Quantico) στην Βιρτζίνια.

Επί τρία χρόνια περνάει 23 ώρες το 24ωρο σε ένα κελί 1.80 επί 2.40, χωρίς παράθυρο και φυσικό φωτισμό (μοναδική πηγή φωτός μία λάμπα φθορίου), ενώ κάθε πέντε λεπτά ελέγχεται από φρουρούς. Επιπλέον, τη νύχτα υποχρεούται να κοιμάται γυμνός, καθώς ο στρατός έκρινε ότι ακόμη και το λάστιχο του εσωρούχου του μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο για να βλάψει τον εαυτό του.

Δείτε πώς ήταν:
Και πώς είναι έπειτα από τριετή εγκλεισμό υπό ειδικές συνθήκες:

Πηγή: iefimerida.gr