Παρασταση για τη ζωη και το εργο της Μελινας Μερκουρη


Μετά την επιτυχία της παράστασης-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη ΘεοδωράκηΠοιος τη ζωή μου... η ADaM Productions ετοιμάζει ένα νέο αφιέρωμα σε μια κορυφαία προσωπικότητα, τη Μελίνα Μερκούρη. Η παράσταση Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα... θα είναι μια αναδρομή στους σπουδαιότερους σταθμούς της πορείας της Μελίνας Μερκούρη μέσα από τραγούδια, θεατρικούς και κινηματογραφικούς ρόλους αλλά και μέσα από τη σχέση της με σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς καλλιτεχνικής ζωής του 20ού αιώνα.

Το μουσικό σκέλος του αφιερώματος επιμελείται ο συνθέτης και συνεργάτης της Μελίνας Μερκούρη, Σταύρος Ξαρχάκος. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Γιάννης Στάνκογλου. Μαζί τους οι ηθοποιοί Αλμπέρτο Φάις, Χλόη Μάντζαρη, Νεφέλη Μαϊστράλη κι ένα σύνολο 12 χορευτών. Βασική ερμηνεύτρια των τραγουδιών της Μελίνας θα είναι η Έλλη Πασπαλά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Τα κείμενα της παράστασης είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη και η σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου.
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου στις Πρέσπες, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πρέσπεια, και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 7 Σεπτεμβρίου.

Την παράσταση οργανώνουν από κοινού το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Πρεσπών και η ADaM Productions του Θεάτρου Badminton.


Πηγή: musicpaper.gr