Ο Γιαννης Κοτσιρας τραγουδαει για την Κοινωνικη Συνεταιριστικη Επιχειρηση

Ο Γιάννης Κότσιρας αποδεχόμενος την πρόταση της ΑΚΤ-ΕΙΝ προσφέρει μια μοναδική συναυλία για τους σκοπούς της στο Θέατρο Βεάκειο την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013  στις 21:30. Μία συνεργασία με στόχο την ενημέρωση και την αλληλεγγύη.Ο χειμώνας που μας πέρασε ήταν ίσως ο πιο επιτυχημένος για τον Γιάννη Κότσιρα. Οι παραστάσεις του σε όλη την Ελλάδα, ήταν κάτι παραπάνω από πλήρεις, ενώ οι εντυπώσεις του κόσμου από αυτές ήταν εξαιρετικά θετικές.Ταυτοχρόνα πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το καινούριο του CD με τον τίτλο“Μουσικό Κουτί”, το οποίο έλαβε τις καλύτερες κριτικές ενώ η υποδοχή του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης.

Στην παρέα του αυτή τη φορά έχει έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς: τον Στάθη Δρογώση. Η πρώτη συνάντηση των δύο καλλιτεχνών ήταν στα τέλη του 2003, όταν ο Στάθης Δρογώσης κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό δίσκο του “Ο χειμώνας δεν θα' ρθει”,  στον οποίο ο Γιάννης Κότσιρας τραγούδησε μαζί του το τραγούδι “Βιαστικό Πουλί του Νότου” ενώ η τελευταία του δουλειά με τον τίτλο “Όμορφη Ζωή” κυκλοφόρησε το 2010 και διανέμεται δωρεάν από την Antelma Music.

Οι δυο τους λοιπόν ετοίμασαν μία συναυλία με πολύ αγαπημένα τραγούδια, εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις και έναν σύγχρονο λόγο που όλοι μας έχουμε ανάγκη σήμερα.

Τις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο Άκης Κατσουπάκης ο οποίος παίζει πιάνο και πλήκτρα, στα τύμπανα ο Γρηγόρης Σιντρίδης, στο μπάσο ο Δημήτρης Μουτάφης, στην κιθάρα ο Κώστας Μιχαλός και στο μπουζούκι αλλά και σε όλο το φάσμα των λαϊκών εγχόρδων ο Βαγγέλης Μαχαίρας.

Η ΑΚΤ-ΕΙΝ είναι μια κοινωνική συνεταιριστική μη κερδοσκοπική επιχείρηση, που στόχο έχει την προώθηση και ένταξη στην οικονομική και  κοινωνική ζωή και την απασχόληση, ατόμων που αντιμετωπίζουν  κοινωνικό και οικονομικό  αποκλεισμό και γενικότερα την  κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων που ανήκουν στις «Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού» . «Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού» είναι οι  ομάδες  πληθυσμού που η ένταξή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή εμποδίζεται από σωματικά και ψυχικά αίτια ή  προηγούμενη παραβατική συμπεριφορά και κοινωνικές διακρίσεις. Σε αυτές ανήκουν άνεργοι , άτομα με αναπηρίες, απεξαρτημένα από ουσίες άτομα, οροθετικοί,  και αποφυλακισμένοι.  Στόχος μας η  επανένταξη τους στην αγορά εργασίας είτε μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας είτε μέσω της κατάρτισης και της ανάπτυξης των προσωπικών δεξιοτήτων τους.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών της ΑΚΤ-ΕΙΝΠηγή: melodia.gr