Αφιλοκερδως στην Ισπανια ο Jon Bon Jovi λογω κρισης

Δε ζήτησε χρήματα για την εμφάνισή του στη Μαδρίτη, στις 27 Ιουνίου, ο αμερικανός αστέρας της ροκ Jon Bon Jovi

Σύμφωνα με το BBC, τα εισιτήρια για τη συναυλία έχουν ήδη εξαντληθεί, καθώς οι τιμές τους ήταν ασυνήθιστα χαμηλές, από 18 έως 39 ευρώ, εφόσον ο καλλιτέχνης και οι μουσικοί δεν έχουν μερίδιο απολαβών από τα έσοδα της συναυλίας. Παράλληλα, ο μέσος όρος κόστους για τη συναυλία τους στο Μάντσεστερ την επόμενη εβδομάδα κυμαίνεται στα 76 ευρώ.

Η ανεργία στην Ισπανία έχει φτάσει το ποσοστό - ρεκόρ για τη χώρα 27,2% το πρώτο τρίμηνο του 2013 ενώ το 57% των ανέργων αντιστοιχεί σε νέους κάτω των 30 ετών. Δεδομένων αυτών των συνθηκών, ο Jon Bon Jovi δήλωσε ότι αποφάσισε να εμφανιστεί αφιλοκερδώς, φοβούμενος ότι πολλοί θαυμαστές του δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν εισιτήρια εάν η τιμή τους ήταν πιο υψηλή.

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo δήλωσε πως όταν προγραμμάτιζε την ευρωπαϊκή του περιοδεία δεν είχε συμπεριλάβει τη Μαδρίτη, υπό το φόβο ότι μπορεί να μην πωλούνταν εισιτήρια λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Χαρακτηριστικά τόνισε πως αποφάσισε να εμφανιστεί αφιλοκερδώς για να μην απογοητεύσει τους θαυμαστές του.

Στο μουσικό μέρος της συναυλίας ο κιθαρίστας της μπάντας Richie Sambora επικαλούμενος προσωπικούς λόγους δε θα συμμετάσχει στην περιοδεία.

Πηγή: .musicpaper.gr