Η φυση κανει τα μαγικα της και... μας αφηνει αφωνους!!!

WWW.BEURADIO.GR  

Η φυση κανει τα μαγικα της και... μας αφηνει αφωνους!!!
Δειτέ εκπληκτικές φωτογραφίες απο δέκα λιγότερο γνωστά θαύμα της φύσης...

1. Αρχιπέλαγος Socotra, Υεμένη
Μία ιδιαίτερη περιοχή, ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από τέσσερα νησιά στην Υεμένη. Το 33% από τη χλωρίδα του δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη γη, αποτελώντας ένα μοναδικό θέαμα για τον επισκέπτη


2. Richat Structure, Μαυριτανία
Ένας μυστήριος γεωλογικός σχηματισμός με διάμετρο 50 χιλιόμετρων στην έρημο Σαχάρα. Πιστεύεται ότι έχει δημιουργηθεί από ηφαιστειογενή κρατήρα που έχει υποστεί διάβρωση και όχι από πτώση μετεωρίτη.

3. Salar de Uyuni, Βολιβία
Με έκταση 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι το σημείο όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες αλυκές στον κόσμο. Εκεί βρίσκονται και οι μεγαλύτερες ποσότητες λιθίου στον πλανήτη (υπολογίζεται στο 50%). Είναι δύσκολο να προσεγγιστεί, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 3,7 χιλιομέτρων στις Άνδεις

4. Έρημος Namib, Ναμίμπια
Πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη έρημος στον κόσμο και ένα από τα πιο ξηρά σημεία της γης. Βρίσκεται δίπλα στον Ατλαντικό Ωκεανό και εκεί υπάρχουν κάποιοι τεράστιοι αμμόλοφοι, κάποιοι από τους οποίους έχουν ύψος 380 μέτρα (οι ψηλότεροι στον κόσμο

5. Εθνικό Πάρκο Wulingyuan, Κίνα
Βρίσκεται στην επαρχία Hunnan στην Κίνα. Εκεί βρίσκονται πάνω από 3.000 γιγαντιαίες στήλες ψαμμίτη, κάποιες από τις οποίες έχουν ύψος 200 μέτρα. Στην αρχαιότητα ήταν τροπικός βυθός της θάλασσας.

6. Grand Prismatic Spring, Ηνωμένες Πολιτείες
Η μεγαλύτερη θερμική πηγή του Εθνικού Δρυμού του Yellowstone στις Ηνωμένες Πολιτείες και η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο. Τα αξιοσημείωτα χρώματά της οφείλονται στα φύκια αλλά και τους μικροοργανισμούς που ζουν στα νερά της, ενώ η θερμοκρασία της φτάνει τους 87 βαθμούς Κελσίου.

7. Κοραλλιογενής Ύφαλος (Barrier Reef), Belize
Ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στο δυτικό ημισφαίριο και δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο, μετά το Great Barrier Reef στην Αυστραλία. Υπολογίζεται ότι το 90% των ειδών που υπάρχουν σ' αυτόν παραμένουν άγνωστα, καθώς αυτό είναι το ποσοστό του που δεν έχει ακόμη εξερευνηθεί. Έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1996.

8. Tsingy de Bemaraha, Μαδαγασκάρη
Ένα εντυπωσιακό θέαμα κοντά στις δυτικές ακτές της Μαδαγασκάρης. Ένα δάσος από «βελόνες ασβεστόλιθου». Είναι τόσο πυκνό που είναι σχεδόν αδιαπέραστο από τους ανθρώπους, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείo Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco το 1990.

9. Southwestern Slot Canyons («Φαράγγια-Χαραμάδες»), Ηνωμένες Πολιτείες
Πρόκειται για φαράγγια πολύ στενά, με σχισμές λαξευμένες ανάμεσα στα βράχια από τη διάβρωση που προκαλεί ο άνεμος και το νερό κατά τη διάρκεια των χιλιετιών. Το μεγαλύτερο και πιο βαθύ στην περιοχή -με την ονομασία Buckskin Gulch- βρίσκεται στη Utah και απλώνεται σε έκταση 12 μιλίων.


10. Οι «πύλες της κολάσεως» - Τουρκμενιστάν
Το σημείο που βλέπετε βρίσκεται στην πόλη Darvaz του Τουρκμενιστάν. Πρόκειται για έναν κρατήρα που «φλέγεται» συνεχώς για 40 συνεχή χρόνια. Όλα ξεκίνησαν όταν, το 1971, κατά τη διάρκεια γεώτρησης για αναζήτηση φυσικού αερίου, κατέρρευσε η εξέδρα αφήνοντας μία τεράστια τρύπα. Έτσι, οι μηχανικοί, για να μη διαρρεύσει το δηλητηριώδες αέριο, έβαλαν φωτιά, η οποία προς μεγάλη έκπληξη όλων αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια καίει ακόμη και σήμερα. Οι εικόνες από την περιοχή είναι πραγματικά ανεπανάληπτες, ειδικά το βράδυ, με κάποιους να σημειώνουν, χαρακτηριστικά ότι, αν υπάρχει κόλαση, κάπως έτσι θα είναι η... είσοδός της.