Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΟΤΕΡΟ!!


Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι ο θηλασμός ευθύνεται για την πτώση του στήθους μας. Μια νέα έρευνα έρχεται να διαψεύσει αυτά που πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Πολλές νέες μαμάδες φοβούνται να θηλάσουν τα παιδιά τους φοβούμενες ότι το στήθος τους θα «πέσει». Όμως τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Asethetic Surgery Journal έρχονται να δώσουν απάντηση στο άγχος πολλών γυναικών που αποθαρρύνονται να θηλάσουν με το σκεπτικό πως αυτό μπορεί να φθείρει το στήθος τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, παράγοντες γήρανσης των μαστών είναι το αλκοόλ, το κάπνισμα και η εγκυμοσύνη, ενώ αντίθετα ο θηλασμός διατηρεί το στήθος νεανικό και υγιές.

Το κάπνισμα είναι επίσης ένας παράγοντας που ευθύνεται για «πτώση» του στήθους εξαιτίας των χημικών που περιέχονται στα τσιγάρα τα οποία καταστρέφουν την ελαστίνη, την πρωτεΐνη του δέρματος που βοηθά να διατηρεί και το στήθος τη φόρμα του.

Επίσης η εγκυμοσύνη εδώ και καιρό θεωρείται ως ο βασικός «ένοχος» για τις αλλαγές των μαστών (με την αυξομείωση του όγκου και του βάρους τους) και όχι ο θηλασμός.

Τέλος ένας ακόμη μύθος που σχετίζεται με το στήθος και τον θηλασμό καταλύεται με τη νέα αυτή έρευνα: πως οι μητέρες με μικρό στήθος παράγουν λιγότερο γάλα από τις μητέρες με μεγάλο στήθος! Το μεγάλο στήθος περιέχει κυρίως λίπος, ενώ το μέγεθος του αδένα δεν επηρεάζει την παραγωγικότητα του στήθους καθώς αυτή είναι ανάλογη με το ερέθισμα που δέχεται, δηλαδή με τις θηλαστικές κινήσεις του μωρού. Έχετε ακόμη επιχειρήματα για να αποφύγετε τον θηλασμό;