Παραιτήθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος από πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου Διαφώνησε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη για τις επιλογές


«Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη», φέρεται να είπε στο έκτακτο ΔΣ ο πρόεδρός του, Σταύρος Ξαρχάκος.

Διαφωνώντας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, ο συνθέτης τόνισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής ανέφερε ότι ο σχεδιασμός και η ευθύνη του ρεπερτορίου είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση.

Υπό αυτές τις συνθήκες και από τη στιγμή που ο Σωτήρης Χατζάκης επέμεινε στις επιλογές του, ο Σταύρος Ξαρχάκος έκανε σαφές ότι παραιτείται. Αν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ προσπαθήσαν να ρίξουν τους τόνους, οι δυο πλευρές επέμειναν στις απόψεις τους. Αποτέλεσμα; Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο. Σειρά τώρα έχει ο διορισμός νέου προέδρου στο Εθνικό Θέατρο από τον υπουργό Πολιτισμού.

Πρόθεση πάντως του υπουργού Πολιτισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου είναι να πείσει τον κ. Ξαρχάκο να μην παραιτηθεί, διότι θεωρεί ότι ο μουσικοσυνθέτης είναι απαραίτητος στην θέση. Ωστόσο, αν ο υπουργός δεν καταφέρει να πείσει τον κ. Ξαρχάκο, έχει έτοιμες λύσεις προς υλοποίηση.