Ο στρατος ξηλωσε τον αιγυπτιο προεδρο Μοχαμεντ ΜορσιΈκπτωτος είναι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του στρατού της χώρας. Σύμφωνα με τον αρχηγό των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων, αναστέλλεται η εφαρμογή του Συντάγματος, θα σχηματιστεί νέα κυβέρνηση και σύντομα θα ακολουθήσουν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Ακολούθησαν πανηγυρισμοί στην πλατεια Ταχρίρ του Καΐρου και άλλες μεγάλες πόλεις.
 
Μετά την λήξη του τελεσιγράφου από τον στρατό, ο Μοχάμεντ Μόρσι είχε προτείνει τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.
 
Νωρίτερα τεθωρακισμένα οχήματα του αιγυπτιακού στρατού βγήκαν στους δρόμους του Καϊρου και βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής απο το προεδρικό Μέγαρο.

*Συλλήψεις μελών τους καταγγέλλουν οι Αδελφοι Μουσουλμάνοι. Τανκς στις δύο βασικές γέφυρες του Νείλου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς πεζικού αναπτύσσονται στο Κάιρο.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, δήλωσε ότι ορκίζεται να δώσει μάχη κατά της απομάκρυνσης του ισλαμιστή προέδρου.

*Απαγόρευση εξόδου από την χώρα στον Μοχάμεντ Μόρσι και τα κορυφαία στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. Οπως μεταδίδει το αραβικό δίκτυο Al Arabiya, ο Μοχάμεντ Μόρσι καλεί το στρατό να παραμείνει πολιτικά ουδέτερος. Με μήνυμά του, καλεί τους οπαδούς του να διαδηλώσουν ειρηνικά.

*Αρνήθηκε να συμμετάσχει το κυβερνών κόμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων στη κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών της χώρας με τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων. Η ηγεσία του αιγυπτιακού στρατού θα προβεί σε δηλώσεις μετά τη λήξη της συνάντησης. 

*Ο στρατός έχει καταλάβει τις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης και ελέγχει το πρόγραμμα, ενώ περιφερειακά του κτηρίου έχουν αναπτυχθεί τεθωρακισμένα οχήματα. 

*Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ενώ έληξε το τελεσίγραφο του στρατού που ζητούσε την παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου.  
 
«Ο κόσμος περιμένει την επόμενη κίνηση του στρατού, ήταν πύρινος λόγος του στρατού στο τελεσίγραφο στον Μόρσι, πρέπει να ακούσει την λαϊκή θέληση»