Οι Stomp στο Badminton


Η ομάδα των Stomp συγκεντρώνει τα ιδιόρρυθμα μουσικά της όργανα και φτάνει το Σεπτέμβρη ξανά στην Αθήνα για μία ασυνήθιστη παράσταση. Το συγκρότημα που μετράει 22 χρόνια ζωής έχει υιοθετήσει έναν πρωτότυπο τρόπο να παράγει μουσική και θέαμα, μετατρέποντας κάθε φορά τη σκηνή σε μία εντυπωσιακή οπτικοακουστική performance.

Από το 1991 έως σήμερα τα μέλη της ομάδας έχουν μάθει να χειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άδεια βαρέλια, κουτάκια μπύρας, σπιρτόκουτα, μπάλες, εφημερίδες, πιάτα, σωλήνες, σκουπόξυλα και ότι άλλα είδη οικιακής –και όχι μόνο- χρήσης μπορεί να φανταστεί κανείς, τα οποία μετατρέπονται από άχρηστα αντικείμενα σε αυτοσχέδια μουσικά όργανα! Κρουστά, τύμπανα, ρυθμός, ευρηματικές κινήσεις και μηδέν ίχνος λόγου…

Η παρουσίαση της δουλειάς τους με αυτόν τον λεκτικά αθόρυβο τρόπο θυμίζει χαρακτήρες βωβού κινηματογράφου με τα εκφραστικά μέσα και τα γκαγκ της βωβής κωμωδίας.

Οι Βρετανοί Luke Cresswell και Steve McNicholas, ιδρυτές αυτού του εγχειρήματος μάλλον δε θα φανταζόταν την απήχηση αλλά και την διεθνή αναγνώριση που θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια. Έχουν ήδη στο δυναμικό τους σπουδαίες διακρίσεις και κριτικές που τους κατατάσσουν αν όχι στην κορυφή, σίγουρα σε εξέχουσα θέση σε αυτό το είδος performance.

Η κολεκτίβα των Stomp ξέρει να χτυπάει το πόδι δυνατά, όπως προκύπτει άλλωστε και από το όνομα τους, μεταδίδοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό τους ηχηρό μήνυμα. Τα μέλη της ομάδας χρειάζεται να έχουν περισσότερες από μία ιδιότητες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σόου. Είναι χορευτές, ηθοποιοί, μουσικοί και ο καθένας τους έχει έναν βασικό χαρακτήρα, έναν ρόλο που τον ακολουθεί σε κάθε παράσταση, ακόμα κι αν ορισμένες φορές χρειάζεται να υπάρξουν προσαρμογές. Ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και δείχνουν πως κανένα αντικείμενο δεν είναι άχρηστο, φτάνει να ανακαλύψεις την κρυμμένη ιδιότητα του… Με τους Stompo ήχος αποκτά νέο νόημα και ο τίτλος οπτικοακουστικό πολύ-θέαμα βρίσκει τους πραγματικούς εκφραστές του.

Πληροφορίες
BADMINTON, Ολυμπιακά Ακίνητα - Γουδή
24 – 29 Σεπτεμβρίου 2013
Τρίτη 24/9 – Παρασκευή 27/09, έναρξη στις 21.00
Σάββατο 28/9 στις 17.00 & στις 21.00.
Κυριακή 29/9 στις 17.00.
Τηλ. Επικοινωνίας: 211-1010020 | Εισιτήρια: 20 – 60€, Φοιτητικό - Ανέργων: 15€

Πηγή: musicpaper.gr