Ολοκληρωθηκε η πωληση του 902, απολυονται οι εργαζομενοι του…Τίτλοι τέλους σήμερα για την «902» που ήταν επί σειρά ετών το επίσημο όργανο του ΚΚΕ. Η «Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.» (στην οποία ανήκουν το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του 902) πέρασε τελικά στα χέρια ιδιώτη. Δυσάρεστες όμως είναι οι εξελίξεις για τους εργαζόμενους, αφού ο νέος ιδιοκτήτης (Βρυώνης) έθεσε ως απαραίτητη προυπόθεση… να παραλάβει «καθαρό» τον σταθμό, κάτι που σημαίνει την απόλυση των 48 εργαζομένων. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του υποστηρίζει πως αναγκάστηκε να πουλήσει τον σταθμό για να πληρωθούν μισθοί και ασφαλιστικά ταμεία....

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα: Η πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος, που κυοφορούνταν εδώ και μήνες, ολοκληρώθηκε, οι σχετικές υπογραφές μπήκαν, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη ο οποίος έχει και την κομματική- πολιτική ευθύνη για τα κομματικά ΜΜΕ.
 
Ο νέος ιδιοκτήτης (που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο Φίλιππος Βρυώνης, ιδιοκτήτης του EXTRA 3)  έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένουςΑυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν. Κι επειδή αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.
 
Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα (περί τους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ. Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.  
 
Εν τω μεταξύ ήδη η διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζομένους που θα απολυθούν από τους οποίους ζητείται να αποδεχτούν κούρεμα των οφειλομένων τουλάχιστον κατά 40%.
 
Η διαδικασία των απολύσεων και η τυπική μεταβίβαση της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ στον νέο ιδιοκτήτη θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Αυγούστου. Σ' αυτό το διάστημα ο ραδιοφωνικός 902 θα παίζει μόνο μουσική κι ενδεχομένως να υπάρχει και κάποιο σύντομο δελτίο ειδήσεων.
 
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να πουλήσει τον σταθμό εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί και οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία...


Πηγή : kamarinia.gr