Καινουργιες μειωμενες τιμες σε καρτες και εισιτηρια στα μεσα μαζικης μεταφορας
Από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές του ΟΑΣΑ και του Υπουργείου Μεταφορών σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων και των καρτών στα αθηναϊκά μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στόχος αυτών των τιμολογιακών αλλαγών είναι η προσέλκυση περισσότερων επιβατών, καθώς οι αλλαγές ευνοούν, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών και τον ΟΑΣΑ τόσο τους τακτικούς όσο και τους περιστασιακούς επιβάτες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, καθιερώνεται μία κάρτα απεριόριστων διαδρομών για όλα τα μέσα με μηνιαίο κόστος 30 ευρώ. Η κάρτα αυτή αντικαθιστά τις ήδη υπάρχουσες: τη μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα (τρέχουσα τιμή 45 ευρώ) και τη μηνιαία κάρτα για λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ (τρέχουσα τιμή 20 ευρώ). Επομένως, με ένα ευρώ την μέρα οι πολίτες της Αθήνας θα μπορούν να μετακινούνται σε ολόκληρη την πόλη.
Επίσης, καθιερώνεται ένας τύπος εισιτηρίου για όλα τα μέσα με 1,20 ευρώ και χρονική διάρκεια 70 λεπτά. Το εισιτήριο αυτό αντικαθιστά το εισιτήριο για όλα τα μέσα με 1,40 ευρώ και διάρκεια 90 λεπτά και το εισιτήριο μονής διαδρομής για λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ με 1,20 ευρώ.