εφτασαν τα κοτερα νεας γενιας!!! φωτογραφιεςΤα ήθελαν όλο και πιο μεγάλα, όλο και πιο χλιδάτα, με ακόμη περισσότερα αξεσουάρ και με υποβρύχια, επιπλέον. Αλλά κι αυτά τα βαρέθηκαν. Τώρα, οι σχεδιαστές προσπαθούν να ξεπεράσουν κάθε φαντασία για να ερεθίσουν το ενδιαφέρον των πολυεκατομμυριούχων.

Το κότερο «Glass»

Πρόκειται για ένα πλεούμενο ουσιαστικά χωρίς παράθυρα. Κάθε όροφος έχει δημιουργηθεί ώστε να προσφέρει το μεγαλύτερο δυνατό χώρο στους επισκέπτες και την μεγαλύτερη δυνατή θέα. Πρόκειται ουσιαστικά για πλωτή αρχιτεκτονική.

Περιλαμβάνει πάνελ φωτοβολταϊκά ώστε να παράγεται αρκετή ενέργεια ώστε να κινείται το κότερο, πλην των άλλων αναγκών. Είναι το «σιωπηλότερο» κότερο στον κόσμο.

Οταν το παραγγείλει κάποιος πρέπει να περιμένει 2-3 χρόνια για να κατασκευαστεί. Είναι σχεδόν όλο κατασκευασμένο από γυαλί και εμπνευσμένο από το παιχνίδι Lego. Η πλώρη του θυμίζει καταμαράν και συνολικά έχει 5.600 τετραγωνικά μέτρα χώρους.

Αποκαλείται το διαμάντι των θαλασσών γιατί θυμίζει ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης. Είναι ένα πραγματικό παλάτι από γυαλί, απαράμιλλης χλιδής και δυνατοτήτων.
Αυτό είναι το σαλόνι του Glass:


«Why» : ένα πλωτό παλάτι

Εδώ δεν ξέρει κανείς αν πρόκειται για κότερο ή για βίλα. Κατασκευαστής είναι η φίρμα Hermes και το όνομά του είναι « Why ». Εχει τρεις γέφυρες, 3.400 τ.μ. κατοικήσιμα, «βόλτα» μήκους 130 μέτρων και πισίνα 25 μέτρων. Βγήκε για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια αφήνοντας άφωνους τους φανατικούς χρήστες και ξεπούλησε στην τιμή των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Το κότερο του φτωχού

Αν κάποιος δεν έχει τα μέσα ένα από τα δύο παραπάνω κότερα, μπορεί να νοικιάζει για ένα μήνα το χρόνο. Αυτό είναι το σχέδιο του αρχιτέκτονα Norman Foster, ο οποίος διαπίστωσε ότι τα κότερα χρησιμοποιούνται μόνο για ένα μήνα. Κατασκεύασε 10 τέτοια, μήκους 41 μέτρων τα οποία αγοράστηκαν από κοινού από 8 άτομα, έκαστο των οποίων κατέχει το 1/8 του κότερου. Μπορεί να το απολαμβάνει 34 μέρες το χρόνο, αλλά η πορεία είναι καθορισμένη: 11 μέρες στη Μεσόγειο, 11 μέρες στην Καραϊβική συν 2 εκδρομές της προτίμησης του καθενός. Κοστίζει  1,8 εκατομμύρια με την αγορά, και 200.000 επιπλέον κάθε χρόνο για τα έξοδα συντήρησης.Το κότερο-κοχύλι

Είναι η τελευταία τρέλα των πλουσίων γιατί το σχεδίασε η διάσημη αρχιτέκτονας Zaha Hadid. Είναι όλο καμπύλες, μπορεί να κατασκευαστεί από 90 ως 128 μέτρα. Είναι μοναδικό στο είδος του και το ντιζάϊν του ζαλίζει τους φανατικούς.

Κοστίζει 200 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ !