ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤA ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΑΚΡΥΑ

Απόπειρα απαγωγής τρίχρονου αγοριού από σούπερ μάρκετ, στη ΒάρηΣε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά την απόπειρα απαγωγής ενός τρίχρονου αγοριού από συμμορία τσιγγάνων, σε σούπερ μάρκετ της Βάρης.
Ήδη έχουν συλλάβει μια 50χρονη τσιγγάνα, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη χτες το πρωί στο “My Market”, στη λεωφόρο Αναγυρούντος 14.
Μια μητέρα με το τρίχρονο αγοράκι της είχε πάει για ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της στο 3vita.gr, «όπως μπήκα στο μαγαζί, πριν από μένα έβγαινε μια τσιγγάνα με ένα καρότσι άδειο από το μαγαζί και το τοποθέτησε στη θέση του. Εγώ εκείνη την ώρα έμπαινα και η ίδια έβγαινε, μπαίνω αφήνω το χέρι του παιδιού για να πάρω καλάθι και ακούω το παιδί να κλαίει και να φωνάζει «μαμά μαμά» και να το τραβάει εκτός μαγαζιού. Γύρισα, τράβηξα το παιδί πάλι μέσα και είπα στην υπεύθυνη του καταστήματος να καλέσει τώρα την αστυνομία όπως και έκαναν».
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο συνέλαβαν την τσιγγάνα ενώ οι συνεργοί της που επέβαιναν σε ένα βανάκι πρόλαβαν να εξαφανιστούν. Η μητέρα του τρίχρονου αγοριού και η διευθύντρια του σούπερ μάρκετ έδωσαν κατάθεση στο τμήμα ασφάλειας της Βάρης. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους και το οπτικό υλικό από τις κάμερες του σούπερ μάρκετ. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η απόπειρα απαγωγής.
Η τσιγγάνα αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι μπέρδεψε το παιδί με το δικό της! Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων και των υπολοίπων μελών της σπείρας και η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.
“Συνήθως σε τέτοιες καταγγελίες είμαστε επιφυλακτικοί” ανέφερε έμπειρος αξιωματικός της ασφάλειας. “Όμως οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων και το υλικό από τις κάμερες δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό”.

«Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Πρέπει οι γονείς να προσέχουμε τα παιδιά μας συνέχεια. Αν το παιδί δεν φώναζε όταν πήγανε να το αρπάξουν, δεν θα το είχα προλάβει και θα το είχαν πάρει» σημειώνει χαρακτηριστικά η μητέρα.