Καλυτερη ταινια το «Suntan» του Παπαδημητροπουλου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟΥ


Εξαιρετική χαρακτήρισαν την ερμηνεία του Μάκη Παπαδημητρίου οι κριτικοί του φεστιβάλ
Εξαιρετική χαρακτήρισαν την ερμηνεία του Μάκη Παπαδημητρίου οι κριτικοί του φεστιβάλ

Πάνω από 160 μεγάλου μήκους ταινίες, καθώς και 130 μικρού μήκους φιλμ από 55 χώρες συμμετείχαν φέτος στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ, η διεθνής κριτική επιτροπή του οποίου συστάθηκε από τον ηθοποιό Ανγκους Μακφέντιεν, την παραγωγό και ηθοποιό Σάλι Φροστ και τον συντάκτη του Screen International, Ματ Μίλερ.
«Αν και υπήρχαν πολλά εξαιρετικά φιλμ στο διεθνές διαγωνιστικό, το ?Suntan? ήταν η ταινία που είχε πραγματική απήχηση σε εμάς. Η ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι ένα συναρπαστικό πορτρέτο της διαδρομής ενός ανθρώπου από την ερωτική τρέλα στην απόγνωση, που ξεχωρίζει για την εξαιρετική ερμηνεία του πρωταγωνιστή Μάκη Παπαδημητρίου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της επιτροπής.
«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος» δήλωσε ο σκηνοθέτης και σχολίασε: «Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ήμουν φοιτητής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ολες οι ταινίες που βραβεύονταν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου κυριαρχούσαν στις συζητήσεις μας. Αρκούσε να βλέπαμε στην αφίσα ότι μια ταινία διακρίθηκε στο Εδιμβούργο για να πάμε να τη δούμε. Πού να ήξερα τότε ότι 15 χρόνια αργότερα θα είχα την τιμή να είμαι ο αποδέκτης ενός τέτοιου βραβείου. Ανυπομονώ να εκτυπώσω νέες αφίσες...».
ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ !!!