Αυτο ειναι το πιο παγωμενο μερος στο κοσμο – Πως ζουν οι κατοικοι του (ΦΩΤΟ)


Το πιο κρύο κατοικημένο μέρος στον κόσμο είναι το μικρό χωριό Oymyakon στη σιβηρική τούνδρα όπου έχει καταγραφεί θερμοκρασία έως και -67 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, η μέση θερμοκρασία στο παγωμένο Oymyakon κυμαίνεται στους -50 βαθμούς Κελσίου και οι κάτοικοί του που καταφέρνουν να αντέξουν τις πολικές θερμοκρασίες είναι μόνο 500.
Ο φωτογράφος Amos Chapple από τη Νέα Ζηλανδία έκανε το διήμερο ταξίδι μέχρι το ρωσικό χωριό και βίωσε και ο ίδιος τις δυσκολίες ζωής σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.
«Φορούσα τζιν παντελόνι όταν πρωτοβγήκα έξω, στους -47 βαθμούς Κελσίου», περιγράφει, «ένιωσα σαν το κρύο να καταλάμβανε τα πόδια μου, το σάλιο μου πάγωνε στα χείλη μου».
Ο Chapple ταξίδεψε στο Yakutsk, την πιο κρύο μεγαλούπολη του κόσμου, κι από εκεί στο Oymyakon, την πιο κρύα κατοικημένη περιοχή του κόσμου θέλοντας να καταγράψει τη ζωή των κατοίκων του στις δύσκολες συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό πως το χειμώνα οι ώρες με φως είναι μόλις τρεις. Τα αυτοκίνητα φυλάσσονται σε θερμαινόμενα γκαράζ ώστε να μην παραδοθούν στο κρύο.
Το καλοκαίρι ωστόσο το φως κυριαρχεί για 21 ώρες τη μέρα και το θερμόμετρο φτάνει τους 3 βαθμούς τον Ιούλιο.
ruusiamasn2ruusiamasn3ruusiamasn4ruusiamasn5ruusiamasn6ruusiamasn7ruusiamasn8ruusiamasn9ruusiamasn10ruusiamasn11ruusiamasn12ruusiamasn13
ruusiamasn1
ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ !!!