Νερο με λεμονι: Το.... φαρμακο της φυσης για αποτοξινωση καλυτερη πεψη & boost του μεταβολισμου


Όσοι το έχουν δοκιμάσει κάνουν λόγο για ένα θαυματουργό ρόφημα που βοηθά τον οργανισμό μας τόσο στην απώλεια βάρους όσο και στην λάμψη του δέρματος. 

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου συνεπώς και στην πρόληψη και την καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων, βελτιώνει το δέρμα μας και γενικότερα αναζωογονεί το σώμα μας.
Ακόμη βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει απλές ασθένειες όπως το κρυολόγημα ή ακόμη και τον πονόλαιμο. 
Το λεμόνι ενισχύει την ενέργειά μας χάρη στο κάλλιο που περιέχει το οποίο μας βοηθά να βρισκόμαστε σε εγρήγορση ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα άγχους.  

Επίσης βοηθά το ήπαρ αφού  παράγει περισσότερα ένζυμα με το λεμόνι, παρά με οποιαδήποτε άλλη τροφή. Η αποτελεσματικότητα του ήπατος αυξάνεται όπως και η έκκριση χολής με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη πέψη και μεγαλύτερη αποβολή τοξινών.         
Το λεμόνι είναι απαραίτητο για την κανονική λειτουργία του μεταβολισμού, δεδομένου ότι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο έχει την ιδιότητα να προστατεύει τον οργανισμό μας και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τα λεμόνια μπορούν να βοηθήσουν και με άλλους τρόπους στην απώλεια βάρους. Η περιεκτικότητα τους σε πηκτίνη βοηθά τον οργανισμό να νιώθει πληρότητα και έτσι δεν πεινάμε τόσο συχνά. 
Η λήψη τους σε μικρή ποσότητα καθημερινά καθαρίζει το αίμα, τα αιμοφόρα αγγεία και φυσικά τις αρτηρίες. Ακόμη μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς μπορεί να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος μας κατά 10%.
Τέλος αν το νερό είναι ζεστό βοηθάει ακόμη περισσότερο στην πέψη, καθώςαπελευθερώνει όλο το κιτρικό οξύ από το λεμόνι. Το κιτρικό οξύ αλληλεπιδρά με άλλα ένζυμα και οξέα τα οποία βοηθούν στην γρήγορη έκκριση των γαστρικών υγρών και την πέψη.
ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ !!!